Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Αίτηση Φίλων Μηχανοκίνητων Αθλοπαιδειών για παραχώρηση της προβλήτας λιμένα Καρλοβασίου για τη διοργάνωση επίδειξης αυτοκινήτων Drift


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ  ΣΑΜΟΥ                                              ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ    ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ν.Π.Δ.Δ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

                                                                            Αριθμός αποφάσεως: 26 / 2017


Απόσπασμα από το πρακτικό της 3ης  συνεδρίαση του  Δ.Σ.

Θέμα: « ΑΙΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ DRIFT »


Στη Σάμο, σήμερα την 12 Απριλίου 2017, ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 11:00π.μ., το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεών του, ύστερα από τη με αριθμό πρωτ.: 325/07-04-2017 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου του Ελισσαίου Μαυρατζώτη, η οποία επιδόθηκε νόμιμα. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης διαπιστώθηκε από τον πρόεδρο, πως υπήρχε η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι επί συνόλου 7 μελών παρευρίσκοντο τα 5 μέλη. Συγκεκριμένα παρευρίσκοντο οι εξής:

Π ΑΡ Ο Ν Τ ΕΣ
1.    ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ, Πρόεδρος, Δημ. Σύμβουλος
2.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Αντιπρόεδρος, Δημ. Σύμβουλος
3.    ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Μέλος, Δημότης
4.    ΜΗΛΙΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Μέλος, Δημοτικός Σύμβουλος
5.    ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Αναπλ. Μέλος, Δημ. Σύμβουλος


ΑΠ Ο Ν Τ ΕΣ
1.    ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Μέλος, Λιμενάρχης Σάμου
2.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ, Μέλος, Δημοτική Σύμβουλος



Προσελεύσει    - αποχωρήσει
Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται η υπάλληλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, Ανθούσα Μυτιληνού για την τήρηση των πρακτικών.
Ο κος  Δημήτριος Μαυρατζώτης προσήλθε μετά τη συζήτηση του 12ου θέματος ημερησίας
διάταξης.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. εισηγούμενος το  19ο  θέμα της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη των μελών του Δ.Σ. τα εξής:
Το σωματείο ΦΙ.Μ.Α. ( Φίλοι Μηχανοκίνητων Αθλοπαιδιών ) με τις από 07/03/2017 επιστολές του, μας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Σάμου, προτίθεται να διοργανώσει επίδειξη πλαγιολίσθησης αυτοκινήτων DRIFT πανελλήνιας εμβέλειας. Για το λόγο αυτό αιτούνται την παραχώρηση της προβλήτας του νέου λιμένα Καρλοβασίου - όπως φαίνεται στο συνημμένο σκαρίφημα- στις 3 και 4 Ιουνίου 2017.
Τα ανωτέρω σωματεία είναι μέλη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και είναι αναγνωρισμένα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Στην εν λόγω διοργάνωση θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας θεατών και συμμετεχόντων, θα υπάρχει εποπτεία από την ΟΜΑΕ μέσω παρατηρητή, καθώς και η απαραίτητη άδεια τέλεσης της διοργανώσεως.


Όσον αφορά, τα μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να ληφθούν:

⦁    Η διοργάνωση θα καλύπτεται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Εθνικής Ασφαλιστικής που θα καλύπτει σωματικές και υλικές ζημιές προς τρίτους.
⦁    Όλοι οι συμμετέχοντες οδηγοί θα έχουν δελτίο της ΟΜΑΕ και θα καλύπτονται με ειδική ασφάλεια για σωματικές βλάβες.
⦁    Όλα τα συμμετέχοντα αυτοκίνητα θα περάσουν από τεχνικό έλεγχο.
⦁    Σε όλο το μήκος που θα βρίσκονται οι θεατές θα υπάρχουν προστατευτικοί σάκοι με οικοδομικά υλικά βάρους 1000 κιλών τουλάχιστον ο καθένας ( άριστο μέσο προστασίας για παρόμοιες διοργανώσεις ).
⦁    Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα παρευρίσκεται στο χώρο ασθενοφόρο, γιατρός και πυροσβεστικό όχημα.
⦁    Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα παρευρίσκονται στο χώρο έμπειρα στελέχη.
⦁    Θα υπάρχει περίφραξη του χώρου των θεατών με αυτόν που θα κινούνται οι συμμετέχοντες με τα οχήματα τους με μεταλλικά κιγκλιδώματα.
⦁    Ο χώρος θα ελεγχθεί από παρατηρητή της ΟΜΑΕ για τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας που αυτή θεσπίζει στις διοργανώσεις του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
⦁    Μέσα στην τελευταία εβδομάδα πριν τη διοργάνωση, θα προσκομιστεί άδεια της ΟΜΑΕ για την τέλεση αυτής, καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις των σωματείων που θα αναφέρουν  την πλήρη ανάληψη της ευθύνης διοργάνωσης από αυτά.

Η υπηρεσία μας διαβίβασε τις σχετικές επιστολές στο Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου ζητώντας τις απόψεις του, ο οποίος με το αριθ. πρωτ.: 2150/129/2017/14-03-2017 έγγραφο του, μας ενημέρωσε ότι συμφωνεί με τη διοργάνωση της επιδείξεως, θέτοντας τις παρακάτω προϋποθέσεις:

⦁    Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας των οδηγών και των θεατών.
⦁    Η διοργάνωση θα καλύπτεται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο από ασφαλιστική εταιρεία.
⦁    Οι διοργανωτές θα διαθέσουν ικανό αριθμό μελών τους, ώστε να συνδράμουν τα στελέχη του Λ/Σ σε θέματα μέτρων τάξης και ασφάλειας καθ·όλο το χρονικό διάστημα της εκδήλωσης.
⦁    Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να διαθέσει στο Λ/Σ Καρλοβασίου τέσσερα ( 4 ) τουλάχιστον στελέχη της εταιρείας secourity , ώστε να συνδράμουν και αυτά στα μέτρα τάξης στη Χ.Ζ. Καρλοβασίου το διήμερο της διοργάνωσης.
⦁    Μετά το πέρας της διοργάνωσης να καθαριστεί ο χώρος του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης και να γίνουν νέες διαγραμμίσεις εντός του λιμένα.
⦁    Να αναληφθεί η αποκλειστική ευθύνη της διοργάνωσης από τους διοργανωτές και να αποκατασταθούν οι τυχόν φθορές που θα γίνουν στη λιμενική εγκατάσταση.

Επίσης, σας ενημερώνω ότι σε περίπτωση που υπάρχει την ημέρα εκείνη προγραμματισμένη προσέγγιση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον εν λόγω λιμένα, θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί από την
παλαιά προβλήτα του λιμένα Καρλοβασίου.

Η παραχώρηση θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 2971/2001, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και τα οριζόμενα στην αριθ. πρωτ.: 8321.6/01/12/12-03-2012 εγκύκλιου ΥΠΑΑΝ.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω εγκύκλιο, ο  παραχωρησιούχος υποχρεούται στα εξής:
⦁    Η εν λόγω παραχώρηση αποτελεί διοικητική πράξη παραχώρησης ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου εντός ζώνης λιμένα και δεν μεταβάλλεται σε καμία περίπτωση σε σύμβαση μίσθωσης ( άρθρο 22 παρ. 2 του Ν. 2971/2001 ).
⦁    Ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να λάβει τις προβλεπόμενες εγκρίσεις από λοιπές αρμόδιες αρχές. Επίσης, υποχρεούται να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και να διασφαλίσει την παρουσία ασθενοφόρου και πυροσβεστικού οχήματος.
⦁    Ο παραχωρησιούχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραδώσει το χώρο στην πρότερη κατάσταση μετά τη λήξη της παραχώρησης, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το κόστος για την αποκατάσταση κάθε τυχόν φθοράς.
⦁    Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Δ.Σ. η κατασκευή λιμενικών ή άλλου δημοσίου συμφέροντος ή εξυπηρετούντων την κοινή χρήση έργων στον παραχωρούμενο χώρο ή αλλαγή χρήσης αυτού, ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να εγκαταλείψει τη χρήση του, χωρίς καμία αξίωση για αποζημίωση.
⦁    Το παραχωρούμενο δικαίωμα χρήσης του χώρου μπορεί να ανακληθεί εκ μέρους του Δημοσίου, για λόγους Εθνικής ανάγκης, άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Στην περίπτωση αυτή ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να εγκαταλείψει τη χρήση του, χωρίς καμία αξίωση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου ή το Δημόσιο για αποζημίωση.
⦁    Ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να συμμορφώνεται με τις οδηγίες και τις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής, να τηρεί τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές, αστυνομικές, εργασιακές και λοιπές διατάξεις, να κατέχει και να βρίσκονται πάντα σε ισχύ οι προβλεπόμενες από το νόμο άδειες, όπου απαιτείται.
⦁    Ο παραχωρησιούχος δεν επιτρέπεται να μεταβιβάσει ολικά ή μερικά το δικαίωμα του σε άλλον ή να συνάψει οποιαδήποτε σχέση γι· αυτό, που να αφορά την έκταση που παραχωρήθηκε ή τις εγκαταστάσεις και γενικά τα έργα πάνω σε αυτή, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του φορέα διοίκησης  και εκμετάλλευσης λιμένα. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η εφαρμογή των διατάξεων περί παραχωρήσεων ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρων.
⦁    Η παράβαση των διατάξεων του νόμου και η παράβαση των όρων και περιορισμών που έχουν τεθεί στην πράξη παραχώρησης καθώς και η μεταβολή του σκοπού ή της χρήσης της παραχώρησης ή της έκτασης που έχει παραχωρηθεί για χρήση, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη έκπτωση του παραχωρησιούχου αζημίως για το φορέα διοίκησης του λιμένα, για την οποία εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη, η οποία κοινοποιείται σε αυτήν και στην οικεία Λιμενική Αρχή.
⦁    Απαγορεύεται στον παραχωρησιούχο να προβεί σε οποιαδήποτε κατασκευή μόνιμου ή προσωρινού χαρακτήρα έργου στον παραχωρούμενο χώρο, χωρίς να έχουν προηγουμένως εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις της κείμενης νομοθεσίας.
⦁    Ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να λαμβάνει κάθε φορά τα προβλεπόμενα από τη κείμενη νομοθεσία και από τις περιστάσεις επιβαλλόμενα μέτρα, για την αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς ή ατυχήματος στον παραχωρούμενο χώρο, στο προσωπικό του, σε τρίτους ή επισκέπτες για τα οποία πάντως είναι αποκλειστικά υπεύθυνος, έχοντας την πλήρη ποινική και αστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε πρόσωπα και πράγματα στον παραχωρούμενο χώρο.
⦁    Η τέλεση των αγώνων υπάγεται στην αποκλειστική ευθύνη των διοργανωτών και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα, τραυματισμούς, ανήκεστες βλάβες, πυρκαγιά, κλπ.
⦁    Ο παραχωρησιούχος δύναται να προσλάβει εγκεκριμένη εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης, η οποία θα επιβλέπει το χώρο και θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια του εξοπλισμού, με
κόστος που θα καταβάλει ο παραχωρησιούχος.
⦁    Εφόσον η Αρμόδια Λιμενική Αρχή, μετά από έλεγχο διαπιστώσει ότι δεν εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις και δεν τηρούνται οι όροι παραχώρησης θα κινεί τη διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
⦁    Για κάθε παράβαση μιας από τις παραπάνω υποχρεώσεις του παραχωρησιούχου από την οποία επήλθε ζημιά στο Δ.Λ.Τ., ο παραχωρησιούχος υπόκειται σε αποζημίωση, η οποία βεβαιώνεται με καταλογισμό ενεργούμενο με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.
⦁    Το Δ.Λ.Τ. δύναται να ανακαλέσει την Πράξη Παραχώρησης και να κηρύξει έκπτωτο τον παραχωρησιούχο, εφόσον ήθελε διαπιστωθεί ότι έπαυσε να επιμελείται και να διαχειρίζεται τους χώρους ή δεν τηρεί όλους τους όρους της απόφασης παραχώρησης ή διαπιστωθεί η καθ΄οποιονδήποτε τρόπο ανεπαρκής λειτουργία της δραστηριότητας.

Το Δ.Σ. αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και έλαβε υπόψη :

⦁    Τις διατάξεις του από 14-01-1939 Β.Δ. (ΦΕΚ 24 Α΄) ΄΄ Περί κωδικοποιήσεως των περί Λιμενικών Ταμείων κείμενων διατάξεων ΄΄.
⦁    Την αριθμ.: 45783/5327 Απόφαση Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Δ/σης Αιγαίου ( ΦΕΚ 2898 Β΄/ 26-10-2012 ) ΄΄ Διαπίστωση έναρξης λειτουργίας του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία
<< Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου >> ΄΄.
⦁    Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006.
⦁    Τις διατάξεις των άρθρων 65,67 και 69 του Ν. 3852/2010 ΄΄ Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης ΄΄.
⦁    Τις διατάξεις του Ν.2971/2001 ( ΦΕΚ 285 Α΄).
⦁    Τις διατάξεις του Ν.2575/98 ( ΦΕΚ 23 Α΄).
⦁    Τις διατάξεις του Ν.3153/2003 ( ΦΕΚ 153 Α΄).
⦁    Την αρ. 8210/01/12/24-02-2012 Εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
⦁    Την αρ. 8321.6/01/12/12-03-2012 Εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
⦁    Τις από 07/03/2017 επιστολές του σωματείου ΦΙ.Μ.Α.
⦁    Το αριθ. πρωτ.: 2150/129/2017/14-03-2017 έγγραφο του Λιμενικού Σταθμού Καρλοβασίου.

μετά από διαλογική συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει το αίτημα του Σωματείου Φίλοι Μηχανοκίνητων Αθλοπαιδιών  ( ΦΙ.Μ.Α.) για παραχώρηση χρήσης της προβλήτας του νέου λιμένα Καρλοβασίου, όπως φαίνεται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα,  στις 3 και 4 Ιουνίου 2017, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίδειξη πλαγιολίσθησης αυτοκινήτων DRIFT πανελλήνιας εμβέλειας,  σύμφωνα με το αρθ. 24 του Ν. 2971/2001 , τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναγράφονται στην ανωτέρω εισήγηση.
Οι διοργανωτές υποχρεούνται πριν την εκδήλωση να προσκομίσουν στην υπηρεσία μας κάθε προβλεπόμενη για τη διοργάνωση άδεια, ασφαλιστήριο συμβόλαιο ολικής κάλυψης αστικής και ποινικής ευθύνης, ασφαλιστήριο συμβόλαιο  που θα καλύπτει σωματικές και υλικές ζημιές προς τρίτους, σχέδιο με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να ληφθούν , όπως αναφέρονται στην ανωτέρω εισήγηση, συνοδευόμενο από σχετικές φωτογραφίες.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 26 / 2017.


Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ. Σ.                ΤΑ ΜΕΛΗ

Μαυρατζώτης Ελισσαίος                        T.Y.

Σάμος  19 Απριλίου 2017
Ακριβές απόσπασμα

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Μαυρατζώτης Ελισσαίος